https://pastebin.com/tEgS9WL1

PARCOURS

Parkoerslengte 9,7 kilometer

Het Dongens parcours bevat alles wat bij een Nederlands kampioenschap hoort: Kasseien, smalle wegen, vrij spel voor de wind. Er wacht de deelnemers aan het Nederlands Kampioenschap een selectief en daarmee schitterend parcours. Zij rijden telkens een omloop met onder meer de fameuze kasseien van de watertoren- straat. “Één ding staat vast: de renners die juichend over de streep komen, hebben de overwinning niet gestolen”, zegt parcoursbouwer Arthur van Dongen.

Start en finish liggen deze dagen rondom het gemeentehuis van Dongen. De startlijn ligt in de Bolkensteeg en van daaruit gaat het peloton richting Klein Dongen, waar het op de kruising bij in ’t Groen en Henriette linksaf gaat richting ’s Gravenmoer. Op de T kruising bij keurslager Van Strien gaat het linksaf naar Oosteind, waar de renners in Oosteind linksaf de Griendsteeg in draaien. Aan het einde van deze weg gaat het linksaf de Hogedijk op, aan het einde linksaf richting de Lage Ham en gelijk weer rechts naar de Watertorenstraat oftewel de Kasseienstrook van Dongen.

Als de renners hier af komen belanden zij op de Lage Ham en gaan in volle vaart richting de finishlijn op de Hoge Ham die ter hoogte van de hoofdingang van de zusters Franciscanessen ligt. Afhankelijk van de categorie moeten er meerdere ronden worden afgelegd.

Programma

De KNWU heeft voor dit NK per categorie de afstanden vastgesteld die afgelegd moeten worden. Samen met organisatie is het parkoers verkend en is dit door de wielerbond goedgekeurd.

ZATERDAG 22 JUNI 2019


10:00u  //  Nieuwelingen meisjes // 6 ronden van 9.7 km. = 58.2 km
12:15u  //  Junioren vrouwen  //  7 ronden van 9.7 km. = 67.9 km
15:00u  //  Junioren  //  13 ronden van 9.7 km. = 126.1 km

ZONDAG 23 JUNI 2019

10:00u  //  Nieuwelingen  //  8 ronden van 9.7 km. = 77.6 km
13:00u //  Elite zonder contract  //  17 ronden van 9.7 km = 164.9 km